Om skriving

IMG_4795

Jeg prøver å få skrevet hver dag. Det er ikke alltid det går, men det er målet. Når jeg ikke skriver, leser jeg bøker, ser filmer og serier. Det er en fin måte å få inspirasjon. Å være forfatter er ikke en ni til fire jobb. Jeg har aldri fri. Tankene surrer og ideer vokser fram. Noen ganger kan det være like nyttig å gå en tur for å lufte hodet som å sitte og trykke foran PC-en.

Jeg begynner som regel med en vag idé om hva som skal skje. Etter at dette er etablert, jobber jeg med å finne ut hvilke karakterer jeg vil ha med i historien. Når karakterene er på plass kan jeg gå mer detaljert inn i hvordan jeg vil at historien skal utvikle seg.

Før jeg skriver noe, vil jeg helst ha en grov plan for hva som skal skje, fra begynnelse til slutt. Det er ikke dermed sagt at alt jeg planlegger blir nøyaktig slik når manuset er ferdig. For selv om jeg har en plan, vil historien alltid snu og vende og vri seg litt (eller mye) vekk fra den opprinnelige ideen.

Jeg har alltid likt å skrive, heldigvis. For å bli flink til å skrive må man øve som med alt annet. Det er ikke alt jeg skriver som «blir noe». Det er likevel ikke bortkastet.

Noen forfattere som inspirerer meg:

Neil Gaiman

Harald Rosenløw Eeg

Siri Pettersen

Lucia Berlin

Marie Aubert

Daniela Krien

Jon Ewo

Agatha Christie

Astrid Lindgren

Roald Dahl