«Nærmere kommer vi ikke» blir tegneserieroman i Sverige.

Så er det endelig offentlig! Detter er så kult at jeg har hatt lyst til å skrike det ut for lenge siden. Det svenske forlaget Wibom books har kjøpt rettighetene til å lage tegneserie av «Nærmere kommer vi ikke». Det er Anneli Furmark som skal lage denne.

Anneli Furmark er en av sveriges fremste tegneserieskapere. Hun har gitt ut sju tegneserieromaner. Fire av dem er oversatt til fransk.  Anneli har vunnet en rekke priser for tegneseriene sine. Jeg har lest flere av Annelis tegneserieromaner. Hun har en nydelig strek. Teksten i seriene hennes får meg noen ganger til å le høyt. Andre ganger er det så pinlig at jeg nesten vil gjemme meg bak en pute. Og andre ganger igjen er det så trist at det river i hjertet. Anneli kan spille på alle strengene i følelsesregisteret. Annelis måte å skape tegneserie på passer perfekt til historien til Jens og Edor (jeg er helt sikker på at Jens og Edor er enige med meg).

Lisa Wibom (fra forlaget) og Anneli Furmark har nettopp vært i Tromsø, Finnsnes og på Senja for å gjøre research. Jeg har vært så heldig å få være med. Boka til Anneli kommer til å bli knallgod! Hun er en multikunstner som både illustrerer, oversetter og tilpasser teksten. Jeg gleder meg masse til den blir ferdig sånn at jeg kan lese den. Jeg tror faktisk jeg gleder meg mer til Annelis «Närmare kommer vi inte» blir ferdig, enn jeg gjorde da min egen «Nærmere kommer vi ikke» var på vei. Å se karakterene våkne til livet er fantastisk. Det er nesten som om noen lager en film av boka, bare at dette er mye kulere!

Det har vært så fint å gå i fotsporene til Jens og Edor sammen med Anneli Furmark og Lisa Wibom. Anneli har tegnet og malt i forsetet på bilen, i baksetet og på en stein på en parkeringsplass utenfor XL-Bygg, med utsikt over havet.

Mens dere venter, kan dere lese en av Annelis andre tegneserieromaner. De finnes ikke på norsk, men du får forhåpentligvis tak i dem på svensk. Prøv på nettet eller på et bibliotek. De anbefales på det varmeste!

Avisa ITromsø har laget en sak på dette. 

Her er noen bilder fra tegneserien til Anneli (som også er publisert i avisa)

Følg Anneli Furmark på Facebook

Instagram: @annelifurmark

Trykk her for å komme til Anneli Furmarks hjemmeside